
چگونه برای آزمون برنامه ریزی کنیم
الگوبرداری کنید
اگر در آزمون های آزمایشی مختلف شرکت میکنید، با رعایت این اصول دستتان می آید متناسب با ویژگی های شخصی خود چگونه برنامه بریزید؟ چگونه هر آزمون برنامه ریزی کنید؟ چگونه درس به درس برای آزمون برنامه ریزی داشته باشید؟ برنامه ریزی برای آزمون آزمایشی گزینه دو یا کانون یا گاج یا سازمان سنجش. به هرحال باید اصول مشخصی را بدانید که برایتان گفته ایم.
پیش از هرچیز بدانید:
برنامه ریزی هایی که ما برای شما تاکنون منتشر کرده ایم، می توانند الگویی برای تنظیم ساعت های مطالعه و پیشروی درس ها باشد. بعد از خواندن این مطلب، برنامه را دانلود کنید تا الگویی کامل و واقعی از برنامه ریزی را داشته باشید:
برنامهریزی هفتگی مطابق با آزمون قلمچی
روش برنامه ریزی
برنامه ریزی شما برای هر آزمون برای دو مجموعه درس است: دوازدهم و پایه.
برنامه ریزی دروس دوازدهم
دروس دوازدهم را باید همزمان با مدرسه پیش ببرید. یعنی هر روز که تدریس می شود، بخوانید و تست بزنید. چنانچه تدریس مدرسه از بودجه بندی آزمون عقب باشد، پیشنهاد می کنیم پیش خوانی کنید. شاید نتوانید تمام سوالات از مباحث نخوانده را پاسخ بدهید اما در دو مقطع برای شما کاربردی و مفید است:
1) زمانی که درس مورد نظر توسط دبیرتان تدریس می شود. 2) زمانی که در ایستگاه های مرور و جبرانی، دوباره به آن درس برخورد می کنید.
البته اگر پس از تدریس آن موضوع، به سراغ دفترچه سوالات (از آزمون های برگزار شده) بروید و تست های آن را کار کنید. بدون فایده نخواهد بود و عملکرد بهتری در آزمون مروری خواهید داشت.
مطالعۀ دروس دوازدهم برای آزمون ها راحت تر هستند. چرا که هم بودجه بندی دوازدهم در آزمون ها از دروس پایه کم تر است و هم اینکه مباحث دوازدهم از دروسی هستند که در مدرسه تدریس میشوند و ارتباط نزدیک تری با این دروس نسبت به دروس پایه دارید.
برنامه ریزی دروس پایه
اما برنامه ریزی دروس پایه. پس از هر آزمون بودجه بندی دروس پایه برای آزمون بعد را فهرست کنید. چند درس از هر کتاب؟ چه زمانی برای این حجم از مطالب نیاز خواهید داشت؟
حجم مطالب و دشواری آن، سطح تسلط شما در آن مباحث و مواردی نظیر اینها را در نظر بگیرید که بتوانید برای هر درس از بودجه بندی به یک تقسیم بندی در دو زمان ممکن برسید: 1) آخر هفته که مدرسه نمی روید و 2) روزهایی از مدرسه که درس های دشوار و زیادی ندارید.
نکات مهم در اجرای برنامه ریزی
1) اجازه ندهید حجم مطالب نخوانده هر آزمون زیاد شود.
2) پس از چند مرحله آزمون، برنامه جبرانی یا ایستگاه مرور وجود دارد. این فرصت را دریابید و کار درسهایی را که نتوانستیدخوب از پسشان بربیایید، تمام کنید.
3) کار تنظیم برنامه را حداکثر تا عصر روز شنبه بعد از هر آزمون انجام دهید. اصلا نگران این نباشید که چند ساعت زمان می برد. چون از یک طرف به این کار نیاز دارید و هم بعد از مدتی که مهارت لازم را بدست آوردید، زمان اختصاصی برای برنامه چیدن کمتر خواهد شد.
4) در آزمونهای سه یا چهار هفته یکبار، باید 2 روز منتهی به آزمون برای مرور باشد و در آزمونهای دو هفته ای، به هیچ وجه روز آخر مانده به آزمون مطلب جدید نخوانید و مرور کنید.
چند مثال برای تنظیم و اجرای برنامه ریزی
فرض کنیم در اولین آزمون گزینه دو از درس فارسی (فارسی 10 و فارسی 12) 50 صفحه می آید.
شما متناسب با ویژگی های خودتان برای این 50 صفحه این طور برنامه ریزی میکنید: 50 صفحه در مجموع 3 درس است. دو درس از پایه 10 و یک درس از پایه 12. درس دوازدهم را در طول روزهای مدرسه بخوانید و تست کافی بزنید. دو درس پایه دهم ممکن است بخش روان خوانی هم داشته باشد. پس بیشتر از دو زنگ نیاز دارد. سه زنگ اختصاص بدهید. دو زنگ 90 دقیقه ای و یک زنگ 60 دقیقه ای که تست های هر سه قلمرو از کتاب فارسی مشاوران آموزش را کار کنید.
مثالی دیگر ببینید:
عربی: در آزمون19 مهر= درس 1 تا انتهای درس 2
عربی:در آزمون 10 آبان= درس 1 تا انتهای درس 4
در آزمون 10 آبان، سه هفته وقت دارید. درس 3 را در هفته اول و درس 4 را در هفته دوم بخوانید. درس 1 را به دلیل اهمیت و حجم زیاد آن، در دو نوبت بخوانید و درس 2 را در یک نوبت مطالعاتی.
انسانی یار:
حتما از زمان بندی داده شده در برنامه ریزی های سایت انسانیها الگوبرداری کنید.
ایستگاههای مرور و جمعبندی آزمون
اگر در مرحله ای از آزمون فرصت نکردید برای یک درس، تمام کارهای لازم را انجام بدهید، ناامید و برای صفر زدن در آن درس، سر جلسه آزمون نروید. حتما سوالاتی هست که در سطح ساده یا متوسط هستند.
کافیست سوالات خودتان را پیدا کنید. البته باید در آزمون دوم که جبرانی و مرور برای همان درس است، کارهای مانده را انجام دهید.
اما چون در هر مرحله از آزمون، علاوه بر مرور درس آزمون قبلی، درس هایی هم به بودجه بندی آزمون اضافه شده است، اولویتتان مطالعۀ دروس جدید باشد.
به یــــــاد داشته باشید که در هر شرایطی کم نگذاریــــد.
روش مرور و جمعبندی به روش رتبه های برتر را هم در سایت برایتان گذاشتیم: از این لینک بخوانید.
چگونه سر کلاس، برای آزمون یاد بگیرید
این متن از آقای تمنا را با دقت بخوانید:
از مهر شما هر روز بيش از نيمي از روزتان را در كلاس درس سپري ميكنيد اما به دليل آشنا نبودن با «روش يادگيري در سر كلاس» به طور عملي بيش از نيمي از اين زمان را در كلاس با اين روحيه نشستيد كه: «بذار بنويسم الان، خونه رفتم ميخونم ياد ميگيرم»در واقع در كلاس درس، مطلب را ياد نميگيريد، شما بايد در كلاس درس مطلب را ياد بگيريد. و در خانه بايد آن مطلب را تمرين كنيد. و اگر اين كار را كرديد رشد ميكنيد.)اكثر بچهها، در كلاس درس، بيشتر گوش ميكنند و بعد در خانه ياد ميگيرند. و به همين دليل عملاً زمان مدرسه رفتن را به مفيد تبديل نميكنند.
موفق باشید.
فایل های ضمیمه
راهنمای ویژه روش مطالعه برای آزمون های آزمایشی؛ توصیه شده سایت انسانیها
5 نظر
پاسخ انسانی ها
یکشنبه 7 مهر 1398
ما هم سلام دادیم خدمت شما.
حتما مطلب را بازخوانی می کنیم و هرجایی که نیاز بود، ویرایش خواهیم کرد.
ممنون از اینکه نظرتون را گفتین.
بروزرسانی پاسخ این کامنت در تاریخ 7/7/98:
دوست عزیز انسانیها، طبق درخواست شما، مطلب بازنویسی و ویرایش شد.
خوشحال میشیم در مورد تمام مطالب سایت انسانیها، نظر خودتان را ارسال کنید.
با تشکر: انسانی یار
پاسخ انسانی ها
یکشنبه 7 مهر 1398
ممنون از همراهی و دلگرمیتون.
لطفا انسانیها را به انسانیها معرفی کنید.
پاسخ انسانی ها
ﺳﻪشنبه 16 مهر 1398
سلام. این مطالب را مطالعه کنین که ویژه ازمون آزمایشی هست:
آزمون برم یا نه و چه آزمونی شرکت کنم
موفق باشید و بمانید. رستم جو
پاسخ انسانی ها
شنبه 2 آذر 1398
سلام. مشکل از آپدیت جدید مرورگر هست. میتونید با یک مرورگر دیگه سایت را باز کنید تا زمانی که باگ اون برطرف بشه.
جمعه 5 مهر 1398
سلامچرا واسه ما نظام قدیمی ها برنامه ریزی نمی کنید؟
پاسخ انسانی ها
شنبه 6 مهر 1398
حتما از مطالبی که درباره اصول برنامه ریزی هست میتونین استفاده کنین. اما چون داوطلبان نظام قدیم در شرایط یکسانی نیستند و نمیشه یک ساعت مطالعه یکسانی را برای همه توصیه کرد، برنامه ریزی براشون ممکنه مفید و کاربردی نباشه.
هر حداقل مطالعه ای برای داوطلبان نظام قدیم ممکنه کم یا زیاد برای تعداد زیادی از اونها. ممکنه کسانی زیاد نتونن اون حداقل یا حداکثر را اجرا کنن و در اونضورت به نظرشون توانایی رسیدن به حداقل مورد نیاز یا دستیابی به حداکثر ممکن را ندارند. در حالیکه ایراد از طرف برنامه پیشنهادی بوده. چون وضعیت یکسانی را نمیشه فرض کردو حالتهای مختلفی را در این گروه داوطلبان میشه فرض کرد: شاغل. خانه دار. متاهل. مجرد. فارغ التحصیل سال 97 و . . .
دو پیشنهاد داریم براتون:
1) از مطلب زیر درباره اصول برنامه ریزی شخصی راهنمایی بگیرین و خودتون با یک برنامه متناسب با ویژگی های شخصی و موققیت خودتون شروع کنین.اصول برنامهریزی موفق برای این مقطع شروع البته که اگر جزئیات کامل و دقیق خودتون را بفرستین میشه راهنماییتون کرد از طریق سایت.
2) حتما برنامه خودتون را با یک مشاور باتجربه به مشورت بگذارید یا از مشاور باتجربه نظر و برنامه بخواین.
موفق باشید و بمانید . رستم جو