روش مطالعه فلسفه یازدهم

روش مطالعه فلسفه یازدهم

دو روش متفاوت

خیلی از دانش‌آموزان سال یازدهم فکر می‌کنند که چون در این سال امتحان نهایی ندارند، لازم نیست روی درس‌های به‌ظاهر ساده مانند فلسفۀ یازدهم انرژی زیادی بگذارند و بهتر است مطالعۀ درست‌وحسابی این درس‌ها را به تابستان بعد و برای کنکور موکول کنند. بعضی از دانش‌آموزان جدی‌تر هم درست برعکس دستۀ اول، چون می‌خواهند از سال یازدهم برای کنکور آماده شوند، سعی می‌کنند این کتاب را با حال‌وهوای کنکور بخوانند و اصطلاحاً خود را وارد فضای تستی کنند.

کدام درست است؟

واقعیت این است که هر دو گروه تا حد بسیار زیادی اشتباه می‌کنند. گرچه کتاب فلسفۀ یازدهم به‌ظاهر ساده و کم‌حجم است؛ اما آنقدر مفاهیم سخت و پیچیده دارد نیازمند مطالعة عمیقی است که زمان می‌برد. پس نمی‌شود یادگیری و فهم کامل آن را موکول کرد به سال دوازدهم که انبوهی از کتاب‌ها و درس‌ها بر سرمان ریخته است. از طرف دیگر، مطالعۀ کنکوری این کتاب هم نیازمند داشتن پایۀ قوی است؛ وگرنه محال است که بتوانیم از پس تست‌های کنکوری بر بیاییم.

ویژگی‌های فلسفه در پایۀ یازدهم

در ادامه چند ویژگی کتاب فلسفۀ یازدهم را با هم مرور می‌کنیم تا دلایل اهمیت آن را بدانیم و سپس، چند پیشنهاد کوچک و ساده هم مطرح می‌کنیم تا بتوانید با خیال راحت از پس این درس بر بیایید؛ هم برای سال یازدهم و هم برای سال دوازدهم.

۱- سال یازدهم اولین مواجهه با فلسفه 

برخلاف دروسی مانند جامعه‌شناسی، ادبیات، ریاضی و آمار و مانند این‌ها که از سال دهم و حتی قبل‌تر با آنها آشنا بودیم، فلسفه درسی است که اولین‌بار، یکسال مانده به کنکور با آن برخورد می‌کنیم. بنابراین، از قبل هیچ تصویر و پیش‌زمینه‌ای از آن در ذهن ما وجود نداشته است. پس باید آن را جدی بگیریم. درست مانند درس روانشناسی.

فلسفه و روانشناسی در سال یازدهم، ویژگی‌های مشترک دارند؛ هر دو درس‌های تازه برای دانش‌آموز یازدهمی هستند.
۲- زنجیرۀ آموزشی در دو کتاب فلسفه

اصلاً شک نکنید که اگر فلسفۀ یازدهم را یاد نگرفته باشید، محال است بتوانید از پس فلسفۀ دوازدهم برآیید. برخلاف کتاب‌های نظام قدیم، بسیاری از مطالب و اصطلاحاتی که امسال با آن آشنا می‌شوید، پایه‌های مطالب کتاب سال دوازدهم‌اند. باید همین‌جا و همین امسال آنها را خوب بفهمید تا سال آینده برای یادگیری مباحث بعدی، به مشکل برنخورید.

برخلاف کتاب نظام قدیم، کتاب فلسفۀ یازدهم پیش‌نیاز فلسفه دوازدهم است!
۳- منطق قوی ≠ فلسفه قوی

خیلی‌ها فکر می‌کنند که اگر در سال دهم و در درس منطق قوی بوده‌اند، پس فلسفه دیگر کاری ندارد. اصلاً این‌طور نیست؛ منطق دانشی است که به تمرین نیاز دارد و فلسفه دانشی است که به تفکر و تأمل. یادگیری منطق با تمرین زیاد به‌دست می‌آید و یادگیری فلسفه با دقت و تفکر در ظرافت‌های موجود در محتوای درس.

خیلی خودمانی‌تر بگوییم: منطق دو دوتا، چهارتاست؛ ولی فلسفه اصلاً چنین حساب‌وکتابی ندارد.
۴- سهم فلسفۀ یازدهم در کنکور

برخلاف سال‌های قبل و نظام قدیم که از فلسفۀ ۱، فقط ۵ سؤال از 25 سوال (20%) در آزمون‌های سراسری طرح می‌شد، به‌احتمال بسیار زیاد، کتاب جدید شما سهم بسیار بیشتری در کنکور خواهد داشت. خیلی از دانش‌آموزان نظام قدیم، بیشتر وقت و انرژی‌شان را برای درس‌های منطق و فلسفۀ ۲ می‌گذاشتند و فقط یکی‌دوبار می‌رفتند سراغ این کتاب؛ اما محتوای کتاب شما آنقدر زیاد و پربار شده که بتوان حدس زد باید سؤالات بیشتری از آن در آزمون‌های سراسری طرح شود.

از آنجا که محتوا و میزان دشواری فلسفۀ 11 نسبت به کتاب‌های منطق و فلسفۀ ۲ زیادتر شده است، سهم آن از کنکور نیز می‌تواند بیشتر باشد.

روش مطالعه فلسفه یازدهم

چند پیشنهاد جدّی

۱- فریب یکی دو درس اول کتاب را نخورید.

همین که از درس‌های اول و دوم کتاب درسی بگذریم، ناگهان با انبوهی از مطالب مواجه خواهیم شد. بهتر است خودتان را برای خواندن این مفاهیم آماده کنید. در ضمن، از همین حالا آماده باشید که نیمسال دوم، باز هم مطالب و محتوای درس جدی‌تر و بیشتر می‌شود.

۲- خیلی از درس‌های این کتاب به هم مرتبط‌اند.

اگر درس 1 و 2 را خوب نفهمید، در درس‌های 3 تا 5 به مشکلاتی بر خواهید خورد و اگر درس 6 و 7 را خوب یاد نگیرید، درس هشتم که از همۀ کتاب پرمحتواتر است را یاد نمی‌گیرید. در بسیاری از موارد نیاز خواهید داشت تا محتوای درس جدید را با مطالب درس قبلی تطبیق دهید.

پس سعی کنید مطالب را مقایسه‌ای یاد بگیرید.

۳- برای تست‌زنی عجله نکنید.

اول مطالب را با سؤالات تشریحی مرور کنید تا مطالب در ذهنتان جا بیفتد و موضوعات برایتان دسته‌بندی شوند. یادتان باشد که اول کار نروید سراغ تست‌هایی در سطح کنکور! خیلی مهم است که در اول راه فقط با شکل تستی سؤالات آشنا شوید؛ یعنی فقط ببینید که یک مطلب به شکل‌ها مختلفی می‌نواند به‌صورت چهارگزینه‌ای طرح شود. بعد از این آشنایی می‌توانید برورید سراغ تست‌های سنگین‌تر.

۴- از همین حالا بدانید:

که هرچه یاد می‌گیرید، در سال دوازدهم به گوشتان خواهد خورد و سال بعد، ممکن است با سؤالات ترکیبی مواجه شوید. پس مطالب را خوب دسته‌بندی کنید و مفاهیم کلیدی را جدی بگیرید. شاید برای این کار به کتابی غیر از کتاب درسی و راهنمای معلمتان نیاز داشته باشید.

 

احمد خداداد حسینی

16 نظر

ﺳﻪشنبه 19 آذر 1398

مطالبتون خیلی عالی و مفیدهممنونم

پاسخ انسانی ها

پنجشنبه 21 آذر 1398

خوشحالیمممممممممممم

پنجشنبه 21 آذر 1398

من تازه تغیر رشته دادم فلسفه برام سخته یکم 3تا2 بار میخونم تا بفهمم

پاسخ انسانی ها

شنبه 30 آذر 1398

سلام. برای مطالعه فلسفه صبور باشید. با یکبار خوندن جا نمیفته و کمی هم باید بین مطالعه ی بار اول و دوم فاصله بندازید. اینکه سریع بعد از یکبار خوندن، شروع کنید بار دوم رو جواب نمیده. مثلا یک روز فاصله بذارید. صبوری قطعا جواب میده😁

دکتر خداداد حسینی

ﺳﻪشنبه 26 آذر 1398

سلام برای کسایی کہ تغییر رشتہ ای اند پیشنھاد میکنید کہ کتاب جامع فلسفہ منطق رو چطور بخونن ؟یعنی کتاب بہ کتاب پیش برن یا ھر سہ تا کتاب رو با ھم پیش ببرن؟

پاسخ انسانی ها

شنبه 30 آذر 1398

سلام. به دانش آموزان تغییر رشته ای پیشنهاد میکنم که بخش منطق رو موازی با بخش فلسفه بخونند. چون این درس کاملا مجزا از هم هستند. اما حتما اول فلسفه ۱۱ رو بخونن و بعد برن سراغ فلسفه ۱۲.

دکتر خداداد حسینی.

چهارشنبه 27 آذر 1398

عالی بود..ممنونم..

پاسخ انسانی ها

پنجشنبه 28 آذر 1398

ممنون از شما همراه خوب انسانهیا

مهدی سلیمیان ریزی

جمعه 29 آذر 1398

در کنکور 98 چندتا سوال از فلسفه 11 بود؟آیا سوالها مستقل بود یا ترکیبی با فلسفه 12؟

پاسخ انسانی ها

شنبه 30 آذر 1398

سلام
کنکور ۹۸ به هیچ وجه نباید ملاک شما برای کنکور ۹۹ باشه. چون در کنکور ۹۸ کتابها همچنان نظام قدیم بودند. برای مثال، کتاب فلسفه ۱۱ فقط ۸ درس و بسیار کم محتوا بود درحالیکه کتاب شما ۱۰ درس دارد و بسیار پرمحتواست.

دکتر خداداد حسینی.

جمعه 11 بهمن 1398

سلام اقای خدادا حسینی لطفا ویدیو تدریس منطق رو از خودتون به اشتراک بگزارید. واقعا من درس نامه شما رو میخونم ولی منطق با خوندن یاد گرفتنی نیست. باتشکر بابت کتاب خوبتون

پاسخ انسانی ها

یکشنبه 13 بهمن 1398

سلام به شما همراه خوب انسانیها.

پیشنهاد شما به مولف ارجا داده شد ایشون بررسی می کنن و در صورت امکان حتما انجام خواهد شد.

ما همگی مشتاق هستیم انسانیها بیشتر و بهتر یاد بگیرن.

موفق باشید.

دشتبان

مائده تیموری مقدم

چهارشنبه 16 بهمن 1398

کی تست بزنم و اینکه جواب تستامو کی نگا کنم ..منظورم اینه که بلافاصله برم جوابارو نگا کنم ؟میخام اقتصاد و جامعه و منطق پارسال رو همزمان تو سال یازدهم که الان هستم کار کنم نمیدونم چطوری برنامه بریزم نیاز به یه مشاور دارم ...!باعد چیکار کنم

پاسخ انسانی ها

شنبه 19 بهمن 1398

سلام به شما دوست عزیز. با توجه به سوال شما تست ها دو نوع هستند. آموزشی و تست های مخصوص پرکاری تستی. تست آموزشی را بلافاصله پس از مطالعه کار می کنید و پرکاری تستی را با فاصله مشخص در برنامه انجام می دید. اما در مورد بررسی تست نیازی به فاصله دادن نیست. برای برنامه ریزی می تونید از برنامه تخصصی انسانیها استفاده کنید و برای عید هم مقاله مخصوص در سایت موجوده‌. موفق باشید. دشتبان

چهارشنبه 23 بهمن 1398

اول درسو رو خوانی کنیم بعد بریم دنباله کتابهای کمک درسی بخونیم؟ روش خواندنمان چگونه باید باشد؟

پاسخ انسانی ها

پنجشنبه 24 بهمن 1398

سلام به شما دوست عزیز.

مطالعه روزنامه وار مرحله اول برای دریافت کلیات درسه.

لازمه بعد از این مرحله حداقل یک بار دیگر به طور عمیق مطلب رو مطالعه کنید و بعد از اون سراغ تست آموزشی و پرکاری تستی برید.

موفق باشید.

دشتبان

ﺳﻪشنبه 6 اسفند 1398

سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما بهترین ها...منی که تغییر رشته ای بودم اول فلسفه ۱۱ مشاوران رو خوندم اما دوازدهم رو تا حالا رو نخوندم بنظرتون اول با خیال راحت فلسفه ۱۱ رو که بار با تست خوندم جمع بندی کنم یا بزارمش و برم سراغ دوازدهم؟دیر نمیشه اگه بعد جمع بندی برم سراغ ۱۲؟

پاسخ انسانی ها

چهارشنبه 7 اسفند 1398

سلام به شما همراه خوب انسانیها. 
خوش اومدید به جمع انسانیها. توصیه ما اینکه فلسفه دوازدهم رو شروع کنید(با توجه به تعداد سوالات بیشتر،درصد پاسخگویی بالاتر،استانداردتر بودن سوالات این درس در کنکور و...). با توجه به اینکه فلسفه یازدهم رو هم قبلا خوندید می تونید با خیال راحت تر جمع بندی کنید این درس رو.
موفق باشید.
دشتبان

جمعه 9 اسفند 1398

سلام خدا قوت خسته نباشید✌

پاسخ انسانی ها

چهارشنبه 14 اسفند 1398

blush

یکشنبه 28 اردیبهشت 1399

سلام من اصلا نمبدونم تست را کجا بیارم چ کتابی بخونم لطفا روش درست خوندن رو ک در کنکور رتبه بالا بهمون بده را توضیح بدین

پاسخ انسانی ها

جمعه 2 خرداد 1399

سلام به شما دوست عزیز.
در مورد کتاب باید بگم منابع موجود در بازار تفاوت چشم گیری ندارن و همشون از یک حداقل استاندارد برخوردار هستند.
اما پیشنهاد ما استفاده از کتاب های ناشر تخصصی علوم انسانی هستش.
در مورد روش می تونید در اتاق علمی هر درس به روش های مطالعه دروس مختلف دسترسی داشته باشید.
موفق باشید.
دشتبان

جمعه 17 مرداد 1399

سلام مبشه درباره مطالعه فلسفه دوازدهم هم توضیح بدید؟

پاسخ انسانی ها

شنبه 25 مرداد 1399

سلام. مطالب اتاق  علمی فلسفه منطق را با دقت مطالعه کنین

دوشنبه 20 مرداد 1399

سلام من فلسفه دوازدهم خیلی برام سنگینه و نمیتونم تست هاشو بزنم ( تغییر رشته دادم) اگر فلسفه یازدهم رو تنها خیلی خوب بخونم بنظرتون کافی نیست برام ؟؟؟چون با توجه به زیر گروهم ضریب درس فلسفه هم پایینه و30 درصد هم بتونم بزنم برام کافیه

پاسخ انسانی ها

دوشنبه 20 مرداد 1399

سلام دوست عزیز. شما اگر کنکوری 1400 هستید، طبیعتا فلسفۀ دوازدهم را حذف نکنید چون در کنکور شامل 40 درصد می‌شود و هم امتحان نهایی این درس را در پیش رو دارید. اما اگر کنکوری 99 هستی با توجه به مدت باقی مانده، بر روی درس هایی تمرکز کنید که تسلط بیشتری دارید. 

برای منطق و فلسفه در کنکور، 60 تا 40 درصد باثید بزنید، چون درسی رتبه ساز است.

 

چهارشنبه 16 مهر 1399

سلام میگن فلسفه منطق مشاوران اشتباه زیادداره درسته؟برای ۱۴۰۰هم اشتباه داره؟

پاسخ انسانی ها

پنجشنبه 17 مهر 1399

سلام به شما.

تغییراتی جدید به همراه ویرایش‌هایی در کتاب منطق و فلسفه جامع مشاوران صورت گرفته است.

قضاوت های دیگران همیشه درست نیست!

از اینجا فایل بخشی از کتاب را مشاهده کنید. 

چهارشنبه 30 مهر 1399

سلام در فلسفه 11 درس 4 یه اشتباهی کرده به جای اینکه بگه تالس در 585 قبل از میلاد کسوف را پیش بینی کرده اشتباهی گفته در سال580 قبل از میلاد پیش بینی کرد. درکنار تصویر درست گفته توی متن اشتباه گفته

پاسخ انسانی ها

دوشنبه 19 آبان 1399

سلام به شما.

اگر منظور شما کتاب فلسفه هدفدار یازدهم از انتشارات مشاوران آموزش است درست هست چون اول اینکه کتاب ما عکس نداره اصلا دوم اینکه درست هست.

ﺳﻪشنبه 13 آبان 1399

بیشتر بدانیم ها ام با خود ارزیابی میان کنکور؟

پاسخ انسانی ها

جمعه 23 آبان 1399

سلام بر شما :بیشتر بدانیم ها وپاورقی ها برای مطالعه بیشتر است. نه آزمون های نهایی یا کنکور.
حتما جدول حذفیات کنکور را در گوگل سرچ کنید تا مطمئن شوید.

نظر شما چیست؟