چگونه تاریخ و جغرافیا را حفظ نکنید

چگونه تاریخ و جغرافیا را حفظ نکنید

من در رشته ای شروع به مطالعه کردم که از نظر دیگران حفظی حساب میشدند. بارها و بارها از اطرافیانم شنیدم که تاریخ و جغرافیا درس های حفظی هستند و صرفا باید این دروس را حفظ کرد، استدلالشان هم این بود این دروس را نمی توان فهمید و یادگرفت.

اما می خواهم به همه بگویم که این استدلال کاملا پوچ است در واقع این طرز فکر که تاریخ و جغرافی حفظی هستند کاملا کهنه و زیان بار است و حاصل عدم شناخت درست ازین علوم است.

اگر در دانشگاه و به صورت آکادمیک این دروس را مطالعه کنید تازه متوجه میشوید این تفکر چقدر اشتباه است، پس سعی کنید از این طرز فکرهای مسموم دوری کنید.

تاریخ و جغرافیا را جدا نبینید

همانطور که می دانید تاریخ و جغرافیا نیز دو درس کاملا مهم و جدی هستند، به اندازه دیگر دروس شما.

نه تاریخ و نه جغرافیا هیچ کدام حفظی نیستند.

این دو دانش را باید یاد بگیریم، باید بدانیم که تاریخ و جغرافی خواندن نیاز بشر است برای درک بهتر جهان پیرامون خویش و جامعه ای که در آن زندگی میکنیم و حتی درک بهتر درس های دیگر خودمان.

چنین درس هایی قطعا نمی تواند به صورت حفظی در ذهن دانش اموز باقی بماند چون در نهایت بعد از امتحانات به فراموشی سپرده می شود.باید یاد بگیریم این دروس را بفهمیم و هرگز با دیده حفظی به آنها ننگریم چون حفظ کردن این دروس نتیجه ای برای هیچ دانش آموزی نخواهد داشت.از این روست که فکر کردن بسی ارزنده است. فقط پس از تمرین و مشاهده است که تفکر جالب می شود.

بیشتر بخوانید: چرا نمی شود «تاریخ» و «جغرافیا» را از همدیگر جدا کرد؟

هنر خوب خواندن مطالب

خوب خواندن در قدم اول، خوب شنیدن است پس در زمان تدریس خوب گوش دهید و سوال بپرسید .

قدم بعدی با حوصله خواندن است، به عنوان مثال خواننده ای که می خواهد یک کتاب را به خوبی درک کند،

 سطر به سطر هر نوشته ای را می خواند و به همه ی اشارات و کنایات آنها توجه می کند. این خود برخلاف

 روش تند خوانی است؛ زیرا در تندخوانی، علاقه فقط به فهم کلی مطلب است . اگر در پی آن باشید که بدانید

در داستان چه اتفاقی رخ می دهد و بر آنید تا سریعا به پایان داستان برسید، دراین صورت ، نمی توانید

خواندن پربار و پرمحتوایی را در پیش بگیرید. هر دو شیوه جایگاه و ارزش خود را دارند.مهارت تفکر در این

نکته نهفته است که بدانیم چه مهارتی را در چه موقعیت خاصی به کار بریم.همیشه این را به خاطر بسپارید که

خوب خواندن مستلزم تفکر بسیاری است.

ابزارهای یادگیری دروس تاریخ و جغرافی

شما هم در درس تاریخ و هم در درس جغرافی می توانید به صورت کاربردی مطالب کتاب درسی خود را یاد بگیرید از طریق ابزارهایی مانند یادداشت برداری که فوق العاده برای شما مهم هست، استفاده از نقشه که بسیار مهم و جدی هست، تفکیک مطالب، مقایسه ای خواندن، استفاده از جدول، مشخص کردن کلمات کلیدی و غیره.

البته این نکته را از قلم نیندازید که حتما باید در کنار کتاب درسی خود از کتاب کمک آموزشی هم استفاده کنید تا هر چه بیشتر خود را بتوانید محک بزنید و به راحتی بتوانید پس از خواندن کتاب درسی به سراغ کتاب کمک آموزشی برای دروس تاریخ و جغرافی بروید و مطالب را برای خود مرور و جمع بندی کنید. روشی که در کتاب های تالیفی انتشارات مشاوران آموزش به کار رفته است بر اساس همین یادگیری و به خاطر سپردن درس تاریخ و جغرافیست پس حتما در کنار کتاب خود به این کتاب های کمک اموزشی رجوع کنید و به خوبی از آنها استفاده کنید.

 داشتن برنامه ریزی برای مطالعه این دروس هم میتواند کمک بزرگی به یادگیری آنها بکند. همان طور که از دست رفتن زمان موجب میشود تحت فشار قرار بگیرید و کیفیت مطالعه تان کاهش یابد استفاده از روش های موثر و کارآمد برنامه ریزی نیز میتواند موجب افزایش تمرکز و بهبود مطالعه تان شود.

بجنگ برای آینده خودت

دانش آموزان عزیز اگر این دو درس را با عشق و علاقه در سبد مطالعاتی خود قرار دهید و برای رسیدن به اهدافتان و کسب نتایج خوب بجنگید و دست از تلاش برندارید،براساس تجربه شخصی خود می گویم که  بدانید بدون شک و تردید رشته و دانشگاه خوبی برای کسب تحصیلات اکادمیک در انتظار شما عزیزان و علاقه مندان به علم و دانش هست پس از همین امروز تصمیم بگیرید که درست و هدغمند مطالعه کنید و تسلیم شرایط نشوید.

هانیه جاهدی فارغ التحصیل کارشناسی تاریخ از دانشگاه شهید بهشتی تهران

3 نظر

جمعه 13 تیر 1399

بیست ، خیلی دقیق

پاسخ انسانی ها

جمعه 13 تیر 1399

blush

ﺳﻪشنبه 17 تیر 1399

خوب بود

چهارشنبه 3 دی 1399

چیکار کنم که خط زمان ها ومطالب که تاریخ عددی دارند را فراموش نکنم؟

پاسخ انسانی ها

ﺳﻪشنبه 9 دی 1399

سلام به شما 
میتونید هر خط زمان جدیدی که میخونید روی برگه یادداشت کنید جایی بزنید که همیشه توی دیدتون باشه تا ناخودآگاه اعداد در ذهنتون نقش ببنده 
و خب با تکرار مطالب تاریخی راحت میتونید اون هارو به یاد بسپارید
نگار رفیقی

نظر شما چیست؟