مطالعه به روش مهندسی معکوس

مطالعه به روش مهندسی معکوس

مهندسی معکوس

آیا تاکنون نام این روش به گوشتان خورده است ؟

ایا تاکنون از این روش استفاده کرده اید ؟

ایا فایده و قدرت اعجاب این روش را می دانید؟

آشنایی با روش مهندسی معکوس

این روش ، روشی است که کمتر فردی با آن اشنایی دارد ولی اشنایی و استفاده از آن خالی از لطف نیست . همچنین امتحان کردن آن هم سود دارد که ضرر ندارد .

همه ی افراد برای مطالعه به سراغ مطالعه ی درس ها و یا درسنامه ی هر درس می روند و بعد به سراغ تست های آن می روند و در ادامه اشکالات خود را متوجه می شوند درحالی که در مهندسی معکوس برعکس این قضیه اتفاق می افتد.blush

اگر هرکدام از مراحل مطالعه در روش های معمولی و رایج را شماره گذاری کنیم احتمالا به صورت زیر خواهند بود (البته این مراحل صرفا برای مثال ذکر شده اند ):

1.مطالعه درسنامه 

2.تست زنی

در روش مهندسی معکوس جای شماره یک و دو جا به جا می شود . مثال :

1.تست زنی

2.مطالعه درسنامه

در روش مهندسی معکوس دانش اموز باید ابتدا باید تست بزند و بعد از آن به سراغ مطالعه ی درسنامه برود .

 در روش مهندسی معکوس ممکن است دانش آموز مرتکب اشتباهی شود و آن این است که در مهندسی معکوس خیلی هم اطلاعات نباید صفر باشد و از اطلاعاتی که دانش آموز سرکلاس آموخته ، استفاده می شود و در این روش ترجیح داده می شود که ابتدا فرد به سراغ تست رفته تا با نکات آشنا شود .

شاید شما با خود این فکر را کنید که این روش چه فایده ای دارد زمانی که می توان با همان روش های قدیمی به نتیجه مطلوب رسیدindecision

در اینجا متوجه فایده و نتیجه دهی عجیب این روش می شوید و شاید در ابتدا به علت عادت های قدیمی خود نسبت به استفاده از این روش مقاومت کنید که این، امری طبیعی است.

نکته قابل توجه : به این موضوع توجه داشته باشید که از این روش در تمامی دروس نمی توان استفاده کرد !

رای اینکه بیشتر با این روش آشنا شوید به مثال زیر توجه کنید :

yes همان طور که در بالا بیان شد شمادر روش مهندسی معکوس ابتدا باید به سراغ تست بروید در این جا نمونه ای تست از درس جامعه شناسی دوازدهم آورده شده است . زمانی که شما با این تست مواجه می شدید در صورت پاسخ اشتباه باید به سراغ مطالعه این بخش از مبحث در کتاب و یا درسنامه بروید در این صورت شما با مطالعه کتاب و یا درسنامه متوجه اشتباه خود می شوید و مبحث را به خوبی درک می کنید.

تصویر زیر مربوط به کتاب جامعه شناسی دوازدهم در مبحث دانش علمی و عمومی است .

فایده این روش در این جا این است که این گونه شما متوجه می شوید که یکی ازنکات دارای اهمیت و مورد سوال در این درس شامل چه بخش هایی است . همچنین با این کار توجه شما در هنگام مطالعه به کلماتی همچون بیشتر و کمتر جلب می شود در سوالات تستی بسیار از این واژگان استفاده می شود .

برای اینکه بیشتر با این روش آشنا شوید به مثال زیر توجه کنید :

همان طوری که در قبل تر بیان شد در روش مهندسی معکوس شما از طریق گفته های دبیرتان ، پیش زمینه ای از درسی که قرار است به روش به مهندسی معکوس مطالعه کنید دارید و شما بعد از داشتن پیش زمینه باید به سراغ تست بروید .

به تست بالا توجه کنید فرض را بر این قرار می دهیم که شما با توجه به گفته های دبیرتان پاسخ بخش اول تست را می دانید ولی برای بخش آیه ها مسلما نمی توانید به اطلاعات قبلی خود تکیه کنید و نیازمند مطالعه بیشتر و جزئی تر از کتاب یا درسنامه هستید درنتیجه باید به سراغ درسنامه و یا کتاب بروید.

حالا که به کتاب مراجعه کردید صرفا نباید آن بخش را مطالعه کنید، بلکه باید نکته این تست را در کنار این آیه یادداشت کنید . البته قرار نیست تمامی نکته ها را در کنار آیه یادداشت کنید بلکه فقط نکته هایی را که بلد نبودید و یا به نظرتان آن نکته دارای اهمیت است را بنویسید .

سعی کنید در کنار آیه ها مفاهیمی را که از آن برداشت می کنید به صورت تک کلمه ای و کوتاه بنویسید این کار هم در مطالعه و هم در تست زدن به شما کمک می کند . ( زیرا در تست زدن اصولا مفهوم آیه ها به صورت تک کلمه ای داده می شود و در مطالعه خواندن مفهوم آیه به صورت تک کلمه ای زمان کمتری را از شما می گیرد )

به طور مثال در این جا مفهوم این ایه توحید عملی است و این مفهوم را به راحتی می توانیم از پاسخ صحیحی که پاسخنامه داده است برداشت کنیم. در نتیجه شما حتی اگر در نوشتن مفاهیم تک کلمه ای برای آیات مشکل داشته باشید با کمک گرفتن از تست ها و پاسخ نامه به مرور زمان به این مهارت دسترسی پیدا می کنید و بسیاری از تست ها مفاهیمشان بسیار پرتکرار است و این موضوع به شما در تست زنی کمک می کند .

بعد از نوشتن نکات تستی و اتمام تست زدنتان به سراغ مطالعه کامل کتاب و یا درسنامه بروید و این گونه می توانید نکات تستی ای را که در آن هنگام روش مهندسی معکوس و در تست زنی یادداشت کرده اید را بخوانید و همه آن مطالب را به صورت یکجا داشته باشید و این گونه مطالعه شما دقیق تر و بهتر خواهد شد و به کلمات و قسمت های مهم کتاب بیش تر از قبل توجه می کنید زیرا می دانید که این قسمت ها از لحاظ تستی بسیار حائز اهمیت هستند .

این روش در چه درس هایی کاربرد دارد؟

از این روش بیشتر می توانید در درس های متنی مانند : جغرافیا ، تاریخ ، جامعه شناسی ،دینی و... استفاده کنید در وهله ی بعد می توانید در درس هایی مانند ادبیات و عربی و زبان از این روش استفاده کنید .

در درسی مانند اقتصاد و یا ریاضی که نیازمند دانستن فرمول هایی است استفاده از این روش کار چندان جالبی نیست .

قدرت اعجاب این روش

احتمالا تا به اینجا یکی از سوالاتی که ذهنتان را به خود مشغول کرده این است که این روش چه فایده ای برای ما دارد ؟

این روش باعث می شود :

1.شما بعد از مواجه شدن با تست ها ، بدانید هنگام مطالعه چه قسمت هایی از کتاب دارای اهمیت بیشتری هستند.

2.همچنین این مساله در ادامه موجب می شود که شما دقتتان در مطالعه بالا برود و سرسری از مطالب نگذرید.

3.زمانی که دقت فرد بالا برود نتیجه ی مطلوب تری را کسب می کند.

آیا شما تاکنون از این روش استفاده کرده اید ؟

آیا شما تجربه ای درباره استفاده از این روش دارید؟

برای دانلود و مطالعه بخشی از کتاب دین و زندگی جامع انتشارات مشاوران آموزش بر اینجا کلیک کنید.

برای دانلود و مطالعه بخشی از کتاب جامعه شناسی جامع انتشارات مشاوران آموزش بر اینجا کلیک کنید.

 

 

1 نظر
زانیار مرادی

یکشنبه 19 بهمن 1399

سلامخسته نباشیدمعلممون این روش رو گفتن ولی همون طور که گفتین من مقاومت کردم و فراموش کردم تا الان ولی سوال اینجاس واسه من که رشتم تجربی بوده کتابی مثل تاریخ و... نداشتم باید چیکار کنم شما گفتین با توجه با آنچه در کلاس آموختیمولی من تجربی بودم می‌خوام کنکور انسانی برم ان‌شاءالله

پاسخ انسانی ها

پنجشنبه 23 بهمن 1399

سلام 
خب شما هیچ ایده ای راجب اون درس نبودین و تو کلاس هم نبودین 
اگه میخواین طبق مهندسی معکوس پیش برین اول یک دور درس رو روخوانی کنید و بعد طبق توضیحات با روش مهندسی معکوس پیش برید 
نگار رفیقی

نظر شما چیست؟