
شرایط بومی گزینی چیست؟
سازمان سنجش کشور بومی گزینی یا همان پذیرش بومی را برای کم کردن مشکلات زندگی، رفت و آمد و سکونت دانشجویان در شهر های دیگر، به وجود آورد. در واقع به زبان ساده 70 الی 80 درصد ظرفیت دانشگاه ها را داوطلبان بومی آن مناطق و درصد باقی مانده را داوطلبان آزاد تشکیل میدهند.
تمامی اطلاعاتی که در این مطلب آورده شده بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور 1400انسانی است و تغییرات آن نسبت به سال 99 درنظر گرفته شده است.
تقسیم بندی رشته ها بر اساس بومی گزینی
کد هر رشته در دفترچه انتخاب رشته در واقع ظرفیت مشخصی را در برمیگیرد که این ظرفیت بین سهمیه های مختلف( ایثارگر، مناطق، شهدا، بومی) تقسیم میشود.
در رشته های پر متقاضی گروه انسانی که شامل حقوق، روانشناسی و حسابداری دوره روزانه میشود، پذیرش بیشتر از
داوطلبان آزاد( بدون در نظر گرفتن مناطق بومی) انجام میشود. رشته هایی هستند که فقط در برخی دانشگاه ها در سراسر کشور ارائه میشوند؛رشته هایی هستند که فقط در برخی دانشگاه ها در سراسر کشور ارائه میشوند؛ پذیرش این رشته ها به صورت کشوری انجام میشود، اگر بومی باشد حق افرادی که در آن استان نیستند ضایع خواهد شد. در آخر رشته تربیت معلم در رشته انسانی پذیرش بخشی یا شهری دارد.
این رشته به دلیل اینکه محل خدمت با محل تحصیل یکی است به صورت بومی شهری یا بخشی افراد پذیرش میشوند. برای مثال اگر در استان قم زندگی میکنید، پذیرش دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی همان استان برایتان امکان دارد و نمیتوانید در تهران برای این رشته پذیرش شوید. رشته هایی که پراکندگی بالایی در سطح استان، ناحیه و قطب دارند از قاعده پذیرش بومی پیروی میکنند.
تقسیم بندی ناحیه ها و قطب ها
طبق نقشه، وقتی چند استان کنار هم قرار میگیرند یک ناحیه را به وجود میآورند و چند ناحیه کنار هم یک قطب را به وجود میآورند. احتمال قبولی داوطلب بومی استان در استان یا استان های نزدیک بیشتر است. برای مثال اگر شما ساکن تهران باشید، امکان قبولی شما در استان آذربایجان شرقی که در ناحیه دو قرار دارد خیلی کمتر از احتمال قبولی شما در سمنان که در ناحیه یک است، میباشد.
محل سکونت
منظور از محل سکونت داوطلب در واقع استانی است که سه سال دبیرستان و یا هنرستان خود را در آن استان گذرانده است و تعیین استان بومی نیز بر همین اساس صورت میگیرد. زمان متقاضی بومی یک شهر محسوب میشوید که از بین انتخاب هایتان دو شهر بر اساس محل تولد و یا سه سال دبیرستان شما باشد. همین اتفاق در تقسیم بندی بخش ها نیز در نظر گرفته میشود. به زبان ساده تر اگر شما متولد شهرستان رباط کریم هستید و سه سال دبیرستانتان را درتهران گذرانده باشید، درصد پذیرش شما در دانشگاه های تهران بیشتر از رباط کریم خواهد بود. در مورد بخش نیز، فرض کنید در منطقه 18 متولد شده و دبیرستان خود را نیز در همان منطقه گذرانده اید و سال آخر به منطقه 2 نقل مکان کردید. امکان پذیرش شما در دانشگاه های فرهنگیان منطقه 2 و 18 بالاتر از سایر مناطق است.
نگار رفیقی دانشجو رشته جامعه شناسی
نظر شما چیست؟